Viikon mietelause

Ongelman ydin ei ole siinä, mitä sinulle tapahtuu, vaan siinä, mitä sinä siitä ajattelet ja mitä teet sen suhteen.

maanantai 24. lokakuuta 2011

Uni - nukkuminen

Älä aloita illalla hankalaa tehtävää, jonka tiedät jäävän pahasti kesken.

Erehdyin taas eilen illalla pohtimaan ja tutkimaan blogeja ja blogien teknistä toimivuutta. Netissä surfaaminen ja tiedon etsiminen on uskomattoman paljon aikaa vievää puuhaa. Taas kerran havaitsin, että ihmettely on pahasti kesken ja kello on paljon. Lopetin tutkimisen ja siirryin suoraan nukkumaan. Niin ainakin luulin.

Se oli virhe. Mieli ei ollut ollenkaan rauhoittunut ja alkoi pukata oikein urakalla vaikka mitä höpötystä aiheesta. Mielen mielestä todella hyviä ideoita ja ajatuksia. Se ryhtyi ratkaisemaan kesken jääneitä ajatuksia. Yritä siinä sitten nukkua, kun sisäisellä höpöttäjällä on vauhti päällä - turha toivo. Mieli yrittää ratkaista asioita sinun itsesi parhaaksi. Se kaivaa syvältä muistin sopukoista kaikenlaisia tietoja ja ajatuksia niihin asioihin, jotka ovat jääneet kesken.

Oli pakko nousta ylös ja kirjoittaa paperille kaikki ne mielen mielestä hienot ajatukset, jotka se halusi tietooni nostaa. Kun kaikki oli kirjoitettu ylös, mieli rauhoittui. Mieli oli saanut kaipaamansa huomion ja sen sanoma oli kirjoitettu tärkeästi muistiin. Ei aikaakaan niin uni tuli ja nukuin rauhallisesti.

Jos siis haluat nukkua hyvin muista.
  • Älä aloita myöhään sellaista, joka jää pahasti kesken.
  • Tee mahdollisimman valmiiksi se, mitä olet tekemässä.
  • Kirjoita muistiin tekemättä jääneet asiat.
  • Poista mielestäsi ongelmat ja kysymykset kirjoittamalla ne itsellesi muistiin.
  • Ole tyytyväinen siihen tilanteeseen mihin olet päässyt. Sano itsellesi: olen tyytyväinen, että olen päässyt näin pitkälle tässä työssä.
  • Älä syöksy sänkyyn suoraan tekemisestä vauhti päällä.
  • Rauhoita itsesi tekemisen jälkeen ennen nukkumaan menoa.
Levoton mieli - unihäiriöt.
Levollinen mieli - rauhallinen uni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti