Viikon mietelause

Ongelman ydin ei ole siinä, mitä sinulle tapahtuu, vaan siinä, mitä sinä siitä ajattelet ja mitä teet sen suhteen.

maanantai 17. lokakuuta 2011

Mielen hallintaa - pelko pois

Olin tänään kauniissa ilmassa harjoittelemassa tietoista kävelyä. Metsässä tuli sopiva kallionkieleke vastaan. Päätin testata pelkoreaktiota - tässä tapauksessa korkean paikan kammoani. Seisoskelin suhteellisen matalan kallionkielekkeen reunalla. Oli vähän epämukava olo - ei kovaa pelkoa, mutta epämukavuus lisääntyi sitä mukaa mitä enemmän sitä tunnustelin. Kysyi miltä tuntuu - pelottaako. Se oli ilmeisesti väärä kysymys - koska epämukavuus lisääntyi. Kysymys pelottaako - sai aikaan vanhan pelkomallin aktivoitumisen - ainakin jossakin määrin - hallitsin sen kuitenkin helposti.

En ole vuoteen harjoitellut korkean paikan kammon poistamista - hallintaa. On selvää, että kymmeniä vuosi vallalla olleet pelkoreaktiot eivät pysy kunnolla hallinnassa kun oppia ei kertaa. Vanhat mallit ovat vahvat ja ne nostavat taas päätään kun saavat tilaisuuden. Uusia malleja - oppeja on kerrattava aika ajoin, että ne aktivoituvat helpommin kuin vanhat mallit, muuten vanha valta palaa valtaan.

Poistin pelkoni - mielikuvaharjoittelulla

Olen koko ikäni kärsinyt korkean paikan kammostani. En ole uskaltanut parvekkeelta alas katsella - lähellekkään kaidetta mennä. Jo parvekkeelle meno on saanut jalat aivan kipeäksi - jännityksestä. Pelkomalli on täysi idioottimainen ja ärsyttävä. Esimerkiksi näkäalahississä Ruotsinlaivoilla ei voi katsella ulospäin vaan kattoa ja ovea ja silti olo on tukala. Kauppakeskuksessa oli toisessa kerroksessa lasikatto joka ylitti käytävän - oli panatava silmät kiinni, että pääsi yli. Silti tärisi pitkän aikaa sen jälkeen.

Viime syksynä luin kovasti kirjoja ja vastaan tuli oppeja mielen hallinnasta - useammastakin kirjasta. Näistä opeista innostuneena päätin testata niitä - korkean paikan kammoon - ihmettelen miksi ajatus ei aikaisemmin ole tullut mieleeni. Olin kyllä todella hämmästynyt kun muutamassa viikossa sain korkean paikan kammon hallintaan - pelon joka oli vaivannut kymmeniä vuosia. Olin täysin ällikällä lyöty - näinkö helppoa se on. Miksi kukaan ei ole kertonut minulle tästä - näinä kymmeninä vuosina ? Olen kymmeniä kertoja lukenut oppineiden kirjoittamaa tieteellistä potaskaa ja uskonut sitä - jokaisen pitää tulla toimeen niillä ominaisuuksilla, jotka on nuoruudessa sattunut saamaan. ITSEÄÄN EI VOI MUKA MUUTTAA - SOPEUDU VAIN SIIHEN MITÄ SINULLA ON  - TÄYDELLISTÄ POTASKAA.

VOIT MUUTTAA ITSEÄSI ENEMMÄN KUN USKALLAT KUVITELLA.

"Ihmismieli voi saavuttaa mitä tahansa, mitä se pystyy kuvittelemaan ja mihin se uskoo." Sanoi jo aikoinaan muinainen viisaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti